Home / Persoonlijke groei / 4 gewoontes die het bereiken van je doelen in de weg staan
4 gewoontes die het bereiken van je doelen in de weg staan

4 gewoontes die het bereiken van je doelen in de weg staan

1. Grootse plannen in grote stappen
Ken je dat? Dromen van het bereiken van grootse dingen? Als je je ogen sluit dan zie je al precies voor je hoe het moet zijn. Je hoort, ziet en voelt het succes al. En als je je ogen open doet dan lijkt dat doel zo mijlen ver weg dat de moed om überhaupt in beweging te komen je in de schoenen zakt. Resultaat: je begint niet eens.
Oplossing: Houd vast aan je doel maar hak de weg er naar toe in kleine stapjes. Als je bijvoorbeeld de New York Marathon wilt lopen: schrijf je eerst eens met een paar vrienden voor een 5 kilometer evenement in de buurt.

2. Wacht op het perfecte moment
Als jij iets doet, dan doe je het natuurlijk gelijk goed. Fouten maak je niet. Je bereid alles perfect voor zodat het niet mis kan gaan. Je staat op en top voorbereid in de startblokken te wachten op het perfecte moment. Dat nooit komt… Ben je echt zo goed voorbereid? Ga dan gewoon. Of is het wachten op het perfecte moment jouw perfecte excuus om niet in beweging te komen? Als je niet in beweging komt dan kun je immers ook niet afgaan als het niet lukt… 🙂 Of is dat een 🙁 ?

3. Vasthouden aan wat je hebt
Een groot nadeel van ons land is dat we het met z’n allen zo geweldig goed hebben. Ja, zelfs in een crisis is ons bestaan voor veel mensen nog steeds zo comfortabel dat we geen prikkel hebben om in beweging te komen. Het is toch goed zo? Waarom zouden we dat op het spel zetten?
Een ding is zeker: als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je altijd al kreeg. Dan sta je dus stil. Of eigenlijk kies je dan voor de achteruitgang. Want als de wereld om je heen verder gaat loop je immers achter.
Oplossing: Focus op de plek waar je naar toe wilt en bedenk hoe het is om van dat doel definitief afscheid te nemen. Hoe zou het zijn als iemand je verbood om er naar toe te gaan? Zou je dan nog steeds zo snel opgeven?

4. Laat je leiden door de waan van de dag
Ken je dat? Je zou wel graag willen maar je hebt geen tijd? Je moet nog die cursus doen voor je werk want je hebt over 4 weken examen. De kinderen moeten naar voetbal gebracht worden. De boodschappen moeten nog worden gedaan, je vrienden wachten nog steeds op de uitnodiging voor die barbecue. Vul zelf maar aan.
Hoe lang is dat al zo? Als je niets verandert, hoe lang blijft dat nog zo? Tot je cursus voorbij is? Tot het voetbalseizoen voorbij is? Tot de kinderen de deur uit zijn? Werkelijk? Hoe lang blijf je geloven in je excuses? Je leven is eindig. Met een beetje geluk duurt jouw leven nog lang. Maar je weet het niet.
Oplossing: Bedenk eens waar je spijt van zult hebben op je sterfbed als je dat niet gedaan hebt. Pak je kansen nu! En als je ze niet krijgt, creëer ze! (Zie ook ons blog over planning)

heaven

Welke gewoontes heb jij die je geluk in de weg staan? Deel ze met ons als comment op dit blog.

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top