Home / Leiderschap / Beste werkgever, voor wie zorg jij?
Beste werkgever, voor wie zorg jij?

Beste werkgever, voor wie zorg jij?

Onlangs mocht ik de uitreiking van de Intermediair Favoriete Werkgevers Award bijwonen. Een award die op basis van een stemming door hoog opgeleid Nederland wordt toegekend.

Het programma trok mij vanwege verschillende sprekers over het thema work-life balance. Een belangrijk want actueel onderwerp omdat de scheidslijn tussen werk en privé steeds vager wordt. Ik ervaar het persoonlijk, maar ook in de verwachtingen van medewerkers en vice versa in mijn eigen verwachtingen als leidinggevende. Mijn twee grootste vragen: Hoe organiseer je werk in een omgeving waar privé en werk steeds meer door elkaar heen lopen? Hoe voorkom je dat medewerkers de balans kwijt raken en daardoor (langdurig) uitvallen?

Voorafgaand aan de uitreiking van de awards presentaties van Raymon Geurts over betekenis op de werkplek, de economische feiten door Mathijs Bouman en een casus van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Raymon Geurts schets het ideaal beeld zoals hij dat zelf met zijn onderneming ook doorleeft. Mathijs Bouman benadert het vanuit de economische realiteit: hoe ‘uit balans’ zijn we nu echt als we binnen Europa het grootste aandeel flexwerkers hebben? Eén van de vrijheden die in heel veel programma’s van grote werkgevers terugkomen. Of in ieder geval bij de Award winnaars.

Het grootste aandeel flexwerkers, en toch zoveel mensen met burn-out klachten

Intermediair koos een mooie dagvoorzitter: Sophie Hilbrand. Zij beleefde en documenteerde vervolgens met een tv-programma haar eigen burnout. Bournout, een fenomeen wat wel heel vaak als uitkomst van een onbalans van werk en privé genoemd wordt. Al presenterend beschrijft Sophie met voorbeelden hoe haar inbalans er uit zag. Terwijl ze werkte bij een organisatie (BNN) waar idealisme, passie, zelfsturing en vrijheid hoog in het vaandel staan overkwam het haar toch.

De vraag die bij mij opkwam was dan ook: helpen al die mooie werkgeversprogramma’s nou echt bij het vinden van de balans. Ik besloot om het Sophia Hilbrand te vragen. Haar antwoord is duidelijk: wat ik echt nodig had was iemand die naar mij omkeek. Iemand die zich bekommerde om mij als persoon, en mij gevraagd had: wat ben je aan het doen? Vragen die ze inmiddels zelf stelt aan de (nieuwe generatie) presentatoren binnen BNN-Vara die ze met dezelfde uitdagingen (als zij zelf eerder) ziet worstelen.

Lang leve zelfsturing, werkgeversprogramma’s en ander hypes dus. Maar wel met zorg voor elkaar, of zoals Raymon Geurts het treffend beschreef: hoe zou het zijn als je met dezelfde zorg om zou gaan met je personeel als je als ouder omgaat met je kinderen? Grootse stijger bij de werkgevers Awards, het Ministerie van Justitie en Veiligheid, snapt dat helemaal: Zelfsturende teams worden daar begeleid door een groep coaches die die rol op zich nemen. Vrijheid in het werk als groot goed, maar wel aangevuld met zorg voor de mensen die het werk moeten leveren.

Zo simpel kan goed werkgeverschap dus zijn: gewoon goed zorgen voor elkaar :-).

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top