Home / Algemeen / Energie als leidraad | Interview met Remco Claassen
Energie als leidraad | Interview met Remco Claassen

Energie als leidraad | Interview met Remco Claassen

Wanneer je het in Nederland hebt over verbaal meesterschap of persoonlijk leiderschap dan kom je vroeg of laat uit bij Remco Claassen. Hij traint zakelijk Nederland om van slaapverwekkende presentaties boeiende betogen te maken, en laat zien hoe je in gesprekken en in je leven wel resultaten kunt bereiken. Maar daarnaast weet hij in zijn eigen trainingen zijn persoonlijke boodschap ook krachtig en inspirerend over de bühne te krijgen. Dat zijn carrière heel anders begon vertelt hij in het interview dat wij recent met hem hadden.

Je hebt een bijzonder verloop van je carrière Remco. Begonnen als ICT ‘nerd’ via sales naar persoonlijk leiderschap en uiteindelijk management ’goeroe’. Niet de meest voor de hand liggende weg.

“Dat klopt, ik begon als ICT in de tijd dat alles kon. Omdat ik op een andere manier dan de meesten kon communiceren met klanten werd ik gevraagd om sales te gaan doen, en daar bleek ik erg goed in. En zo ontwikkelde ik van ICT ’er naar sales manager. En daar had ik op een zeker moment een werkgever die persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vond. Daardoor kon ik heel veel trainingen in lijnmanagement en degelijke volgen, en kwam ik ook tot de ontdekking dat ik die content zo ontzettend leuk vond dat ik daar heel vaak en heel erg graag over wilde praten. Toen is bij mij het idee ontstaan om een zaaltje te huren, en wat vrienden uit te nodigen die niet zoals ik op kosten van de baas al zulk soort trainingen mochten volgen om aan hun skills te werken. Ik wilde heel graag al die dingen delen die ik had geleerd. En dat doen was zo ontzettend leuk dat ik me in ben gaan schrijven bij de kamer van koophandel en ik er geld voor ben gaan vragen.

Gaandeweg begon ik te merken dat mijn baan me minder energie gaf dan mijn hobby

Het was een leuke hobby, zonder druk en zonder financieel moeten. Maar gaandeweg begon ik wel te merken dat mijn baan me minder energie gaf dan deze hobby. Dat was voor mij wel een heel makkelijke manier om te ontdekken hoe ik moest ontwikkelen en groeien. Sommige mensen hebben er een complete burn-out voor nodig of gedwongen ontslag om te gaan ontdekken wie ze eigenlijk zijn. Dat was voor mij niet, ik werd niet weg gedreven van een slechte plek. Waar ik me wel over verwonderd heb is dat ik verkeerd kon zitten. Ik was de meest gecoachte Nederlander met een immens opleidingsbudget. Ik had alle mogelijke trainingen gevolgd en was enorm begeleid op mijn carrière pad en toch zat ik op een plek die mij energie kostte. Wat ik ontdekte was dat ik wel sales kon, maar geen verkoper was. De trainingen ontwikkelden mij voor mijn werkgever, logisch, maar die uitkomst gaf mij geen energie.

Vervolgens merkte ook mijn toenmalig directeur Henk Dijkstra dat op. Hij zag dat ik goed was in sales, maar zag ook dat ik met de trainingen die ik inmiddels zelf binnen zijn bedrijf gaf van waarde was. Daar volgde toen een inmiddels legendarische boswandeling uit waarbij ik als commercieel manager het bos in ging, en er uit kwam als personal development manager. En daarmee kreeg ik alle kans en budget om mijn nieuwe koers te gaan. Zo rolde ik door met mijn eigen trainingen ’s avonds van de ene enthousiaste groep naar de andere, en tegelijkertijd werden de resultaten van mijn zakelijke trainen opgemerkt waardoor ik gevraagd bij grotere clubs om ook hun ICT mensen wat klantgerichter en communicatief vaardiger te leren zijn. Zo zag ik mijn business groeien en zag ik op een zeker moment dat ik ook zonder dienstverband mijn hypotheek kon betalen. Toen heb ik mijn directeur, mijn held, bedankt voor zijn support en verteld dat ik weg zou gaan. En die heeft toen gezegd “je mag weg, maar dan koop ik je terug”. Dus de eerste twee jaar heb ik mijn veilige omzet al direct van mijn oude werkgever gekregen.

Dat is wel een bijzondere kans die niet veel mensen krijgen. Wat is je boodschap voor al die mensen die graag hun gevoel zouden willen volgen maar niet zo’n bijzondere baas hebben?

Het staat voor mij als een paal boven water dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen koers

Mijn pad is inderdaad best voorspoedig, maar de lessen zijn voor anderen ook relevant. Ik had weliswaar een easy road, maar het blijft als een paal boven water staan dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen koers. En op dat pad alleen maar volgen waar je goed in bent een zeer eenzijdige en gevaarlijke strategie is. Dus je moet eerst afstuderen in ik-kunde voordat je je pijlen kunt richten. Als ik terugkijk had ik al veel eerder de signalen kunnen zien. Als ICT’ er kluste ik bijvoorbeeld als DJ bij Centerparcs. Toen zag ik al dat ik ‘macht’ had met zalen. Ik kon met mensen om gaan en ik kon een performance geven. Inmiddels ben ik 22 jaar verder en ik heb er nog steeds enorm veel plezier in. Dit wil ik doen tot ik er bij neerval. Ik snap nu helemaal dat Tina Turner al 16 keer haar comeback heeft gemaakt. Van pensioen en zo snap ik helemaal niets. Wat moet je dan? Elke maand een cruise gaan doen? Dat is toch fucking boring?
Uiteindelijk heeft het niet met ideale omstandigheden te maken. Het gaat er om of de plek waar je bent oncomfortabel genoeg is om in beweging te komen. Wat dat betreft zou heel Nederland een burn-out moeten krijgen. Een burn-out is een heel praktische katalysator voor geluk. Mensen komen er achter dat ze dood gaan wanneer ze blijven doen wat ze doen. Een burn-out is een soort pre-death experience en daarna willen mensen wél.

Maar met alle briljante trainingen en boeken die er zijn, dan hoef je toch helemaal geen burnout te krijgen?

De trainingen in Nederland zijn over het algemeen heel eenzijdig. Het gaat om de zweverige gevoel dingen, het gaat om technische skills, of het gaat om de ’tjakka’ ervaringen. Maar niets combineert die drie. Ik heb ontdekt dat om succesvol te zijn je allereerst vanuit je eigen gevoel moet ervaren waar je een kwispelstaart van krijgt. Daar moet je vervolgens strategisch je koers en je kompas op afstemmen, en dan moet je het pad bewandelen, je moet doen. Als je dat alles combineert, dan komen mensen in beweging en hoef je die burn-out dus niet af te wachten. Maar je hebt de combinatie nodig. Ik merk dat in mijn eigen trainingen. Die zijn het meest succesvol wanneer ik die drie elementen combineer. Het gevoel zodat je niet voortdurend met je hoofd alle beslissingen neemt. Het verstand om dingen effectief en met een strategie te doen, en energie om daadwerkelijk in actie te komen. Maar de meeste mensen kiezen alleen die training die dicht bij hen zelf ligt. Alleen als je het vuur en de competenties combineert dan krijg je succes. Dan kan echt iedereen succes creëren.

Is het ontwikkelen van verbaal meesterschap zo’n strategie? Ik ken weinig mensen die van presenteren of commerciële gesprekken een kwispelstaart krijgen. Het is zelfs één van de meest gevreesde zakelijke activiteiten?

Dat klopt na de dood en de tandarts is het de grootste angst van veel mensen.! Dat komt door de angst die mensen hebben om voor lul te staan, dat je niets te melden hebt of dat het licht uit gaat in de bovenkamer: een black out. En die angst voor een black out is misschien nog wel terecht ook. Het korte termijn geheugen is te beperkt om een enorm betoog te onthouden. In mijn boek Verbaal Meesterschap leg ik dat uit als de 5 plus of min 2 regel. Je kunt maximaal 3 dingen in een uur vertellen. Of het nu gaat om een bühne voor een zaal, of een gesprek met een paar mensen, dat maakt niet uit. De kunst is dan ook om niet over content te gaan spreken maar om verhalen te verzamelen. Onlangs nog had ik een CEO van een groot bedrijf die niets bakte van zijn presentaties en er enorm tegen op zag. Die had drie dagenlang voorafgaand aan een presentatie last van espresso poep. Maar toen ik een kop koffie met hem dronk liet ik hem over zijn vakantie vertellen. En dat was een enorm gepassioneerd verhaal. Gewoon spontaan, zonder spiekbriefje, en boeiend!

Je moet geen eindeloze content sproeien die je zelf ook moet leren. De grootste introverte nerd in Nederland kan op die manier presenteren. Daar gaat verbaal meesterschap om. Verhalen verzamelen die vanuit jouw persoon komen. Ondersteund met video’s en foto’s. Daar krijg je geen black out van. En als je dat dan combineert met wat praktische tips uit de trukendoos dan hangen mensen aan je lippen. Of het nu gaat om de vergadertafel waar je gehoord wil worden, een bühne of een coaching gesprek.

Trukendoos…? Vertel!

Daarover zijn allerlei leuke dingen te vertellen, ik vul er hele trainingen mee! En de meeste zijn simpel maar zo effectief. Het begint met het bewustzijn dat je praat met een reden. Je wilt dat mensen iets gaan doen, gaan laten of nooit meer vergeten. Als het niet in één van deze categorieën valt wat je te vertellen hebt dan moet je je stellig afvragen waarom je je bek opentrekt. Je zendtijd is heilig. Daarnaast moet je zorgen dat je connect, dat je het oor van je toehoorder pakt. Dat gaat om het voorbereiden van beïnvloedingsmomenten. Je boodschap komt alleen aan als mensen dat willen. De toehoorder moet gebukt staan om de boodschap naar binnen te kunnen schieten. Daar moet je met een aantal handelingen naar toe werken. Dat gaat om dingen die je wel of juist niet moet doen. Zo moet je dus nooit een presentatie openen met je CV. Open met vragen. Vragen met -er woorden zoals beter, sneller, goedkoper, efficiënter. Dat triggert mensen, dat maakt nieuwsgierig. Dat is 100 x interessanter dan jouw CV. En als je dat dan ook nog opvolgt met een anekdote die relateert aan de stress en de pijn van je toehoorder dan zit je gebeiteld.

In mijn training Verbaal Meesterschap ben ik wat uit de bocht gevlogen want daar haal ik ook nog allerlei subliminale technieken bij. Trucjes die je toehoorder manipuhelpen en je als spreker commerciële slagkracht geven.

Hoe meesterlijk vind jouw omgeving je verbale vaardigheden?

Daar heb ik thuis soms best issues mee. Ik ben voor een deel verantwoordelijk voor hoe mijn vrouw zich zelf is gaan zien. De flow die ik op de bühne ervaar en precies de reden is voor al die goede beoordelingen die ik voor mij werk krijg werkt ook negatief. Als wij thuis een woordenwisseling hebben kan ik mijn vrouw verbaal compleet afmaken. Dat werkt dus niet. Dat heb ik echt moeten leren doseren.

Wie is er dan de loser? Overigens kan ik je over relaties nog wel een tip geven. Mijn vrouw en ik volgen al 8 jaar relatietherapie en het is geweldig. We hebben inmiddels al 4 rondes gehad en het is briljant. We begonnen er ooit preventief mee toen heel onze omgeving in scheiding lag. De meesten doen het als het te laat is, maar wij deden het preventief. Het is daar ook dat ik aangeleerd heb dat ik moet uitkijken met mijn woordenkracht en ik beter moet luisteren.

Nog meer tips? Je hebt tenslotte mega veel ervaring als meest gecoachte Nederlander, met een bewezen track record.

Als er iets is dat belangrijk is, dan is het zorgen dat je je bouwtekening hebt liggen. Vergelijk het met het bouwen van een huis. Als je een beetje degelijke hut wilt hebben dan zijn er een aantal stappen die je moet doen. Tekenen, maquettes maken, plannen, uittekenen en -rekenen en dan uiteindelijk komt er iets op papier dat je wilt hebben. Als we op dezelfde manier met ons leven om zouden gaan zouden we 90% minder burn-outs hebben in Nederland. Als ik kijk naar mijn carrière: ik kom door een cito toets en goed bedoelende decanen op een ICT afdeling terecht. Daarna kom ik toevallig in een hoek waar heel veel opleidingsbudget zit en dan moet ik de sales in. En door die opleidingen die me naar sales hadden moet manoeuvreren ben ik gaan ontdekken waar mijn kracht zat. Maar dat heeft dus niets te maken met echt beleid. Ik ben door Covey geïnspireerd over het Mission Statement. Kijk maar eens op missionstatement.nl waar ik hart, hoofd en handen met elkaar verbind. Ik ben er van overtuigd dat dat mijn huidig geluk voor een groot deel in de steigers heeft gezet. Het is een goede analyse van wie ik ben en het heeft een goed ‘end in mind’ .

Vision boards werken ook goed voor mij. Bijna alles wat ik visualiseer zie ik bijna moeiteloos in de jaren erna materialiseren. Dat is echt scary shit waar ik enorm positief van onder de indruk ben! Zonder dat het dwangmatig is maak ik mijn plannen en zet ik mijn doelen. En die stem ik een paar keer per jaar af met een master mind clubje. Ook een tip: ga gewoon met een denk tankje 3 x per jaar de hei op en check hoe het zit: fysiek, sociaal, emotioneel, materieel, alles! Het leven heeft zo veel valkuilen en krachtenvelden die je van je koers kunnen halen. Daar moet je vol mee aan de slag gaan. Ik ben heilig overtuigd van de kracht van mission statement, goals en leefregels. Covey stelt dat heel mooi: all things are created twice. Je hebt een mentale creatie en een fysieke creatie. En de kwaliteit van de mentale creatie bepaalt de kwaliteit van de fysieke creatie.

Nog geen genoeg van Remco Claassen? Bekijk hier een korte video als hij ‘aan het werk’ is:

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top