Home / Algemeen / Energie als sleutel – Review
Energie als sleutel – Review

Energie als sleutel – Review

Waardoor presteren sommige mensen en teams zoveel beter dan anderen? Patrick Davidson en Hans van der Loo maakten er een studie van. Na het combineren van eigen onderzoek, het bestuderen van onderzoeken van anderen en persoonlijke ervaringen uit hun eigen praktijk komen zij tot een belangrijke conclusie: energie is de beste voorspeller van succes. Aan de hand van dit uitgangspunt schreven ze het boek ‘Waar haal je de energie vandaan?‘.
Met dit gedachtegoed helpt het duo mensen en bedrijven om op eigen kracht een prestatiesprong te maken. Onlangs verzorgden ze voor Managementboek het middagseminar Maak van jezelf en je team een Powerhouse.

Dit kan iedereen
Wat is energie, en waarom is het zo belangrijk? Volgens Van der Loo en Davidson zijn energie, gedrag en prestaties onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze onderscheiden vier dimensies van energie: fysiek, sociaal, emotioneel en mentaal. “Energie haal je niet uit een drankje maar toch focussen veel organisaties op de fysieke component. Maar of je lichamelijk fit bent, dat verklaart natuurlijk lang niet hoe je presteert in de huidige kenniseconomie. Het is het uitgangspunt, meer niet.”, aldus Davidson bij de opening. Het duo richt zich dan ook met name op de laatste drie dimensies van energie als voorspeller van gedrag. Daarbij wordt een handig model gehanteerd van energiezones waar mensen zich in bevinden: De hyperzone met hoge energie en een hoog stressniveau, de zinzone waar mensen vanuit intrinsieke motivatie enorm gedreven zijn, de comfortzone waar ontspannen gewerkt wordt binnen veilige grenzen, en de zombiezone waar uitputting en teleurstelling zich uiten in sarcasme en gelaten passiviteit. Bijzonder aan dit model is dat het mensen slecht tijdelijk ‘in een hokje’ plaatst waar andere karaktermodellen uitgaan van vaste gedragspatronen. Wil je beter presteren? Dan is het zaak om te kijken hoe je je gedrag kunt aanpassen om in de zinzone te komen. “Dat doe je zelf, op eigen kracht, daar heb je geen manager voor nodig. Iedereen kan dit. Het is alleen een kwestie van écht willen.” aldus Patrick Davidson aan het einde van deel 1.

Hoe om te gaan met een energielek?
In het tweede deel van het seminar gaat Van der Loo in op de 5 ‘geheimen’, de energiebronnen van elk mens: positiviteit, aandacht, ambitie, bevlogenheid en verbinding. Aan de hand van theorie en voorbeelden uit de praktijk laat hij zien waar mensen enthousiast van worden, in een survivalmodus schieten, of juist hun automatische piloot inschakelen als het allemaal (te) voorspelbaar wordt.
Aangevuld met de meest recente onderzoeksresultaten geeft het duo inzicht hoe werkend Nederland er voor staat, en hoe herkenbaar en verklaarbaar gedrag is in organisaties.
Na een korte pauze zijn deze 5 energiebronnen de insteek om de deelnemers in een onderlinge interactie te laten delen over de eigen persoonlijke ervaringen. Hiermee verbinden Van der Loo en Davidson de theorie en voorbeelden met de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Deelnemers worden gestimuleerd om na te denken aan de hand van kaarten met vragen: wat herken je van de theorie bij jezelf, en bij je team? Wat geeft je energie (energy boosters) en wat vreet energie (energy busters)? En dan natuurlijk de inzichtvraag: waar zie je aan de hand van deze kennis de sleutel voor verandering?

3.14.06.16 Seminar Management Boek - Maak van jezelf en je team een Powerhouse (EnergyFinder) IMG_0497Zelf aan de slag
In amper een middag blijkt elke deelnemer heel concreet aan de slag te kunnen met energiemanagement. Of je dan ook direct weet hoe je dit in de praktijk toe kunt passen hangt af van de bagage en motivatie van de deelnemer. De ervaren manager heeft zichzelf weer op scherp gezet en nieuwe manieren gevonden om beweging te creëren. De jonge manager zal zich misschien hopeloos afvragen hoe hij alle nieuw verworven inzichten toe kan passen. Daar helpt het boek Waar haal je de energie vandaan? dat meer dan 100 oefeningen en tips bevat. En via online zelftestjes kun je in twee minuten testen in welke zone je zit of hoe groot je zelfvertrouwen is (Ben je net zo zelfverzekerd als Max Verstappen?).
Een korte ronde langs een aantal deelnemers leert echter dat het niet alleen een leuke manier is om te ‘proeven’ hoe een auteur zijn theorie in het echt toepast. Een geslaagd event, vooral de mogelijkheid om in amper een middag jezelf te verdiepen in een (nieuwe) benadering voor bekende problemen. Hoe kan ik alles combineren, werk én privé? Hoe zorg ik ervoor dat ik weet wat ik echt wil en hoe richt ik mijn aandacht? Het zijn vragen die allemaal aan bod kwamen in amper een dagdeel. Geen tijd om het boek op het nachtkastje eindelijk eens (uit) te lezen? Dan is dit seminar misschien wel dé manier voor managers in de hyperzone, die geleefd worden door de waan van de dag, om in beweging te komen. Want energie is, zoals de schrijvers benadrukken, de kracht waarmee je jezelf en anderen in beweging krijgt om de gewenste prestaties neer te zetten.

P.S. Bekijk hier ook de beoordeling van het boek ‘Waar haal je de energie vandaan?’

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top