Home / Persoonlijke groei / Focus terugvinden in de chaos
Focus terugvinden in de chaos

Focus terugvinden in de chaos

De herfst is ingetreden, blaadjes vallen van de bomen, de nazomer is voorbij wanneer ik bepakt en bezakt over de drempel van de voordeur van mijn huis strompel. Zuchtend laat ik alle tassen van me af glijden in de gang. Wanneer ik mijn woonkamer binnenloop gooi ik mijn post op tafel en met een schuin oog kijk ik naar mijn to do lijstje. ,,Nog twee dagen en dan heerlijk op vakantie’’, hoor ik mezelf opgelucht denken.

De afgelopen tijd was roerig geweest, er was zoveel gebeurd in mijn leventje. Ik had mijn vaste baan opgezegd en deed nu alleen wat freelance werk. Met mezelf had ik afgesproken dat ik even de tijd en vrijheid mocht nemen (uiteraard zolang dat financieel lukte) om naast mijn freelance werk uit te vogelen welke stappen ik nu het liefst verder zou zetten.
Mijn inspiratie werkte overuren maar zorgde ook voor één grote chaos in mijn hoofd. Het lukte mij maar moeilijk om hier structuur in aan te brengen en iets concreets neer te zetten dat werkte voor mij. Daarom vroeg ik om support, dit deed ik middels een coach. Ze leert mij de rust terug te vinden en in contact te komen met mezelf en terug te gaan naar de basis, de kern. Vanuit daar zal ik een kloppend en werkend concept neerzetten en alle vervolgstappen zetten . Nou, ik kan je vertellen dat dit tot op heden niet mee valt!

deepak chopraNadat ik stopte met mijn vaste baan merkte ik pas dat ik veel te lang over mijn eigen grenzen was heen gegaan. Ik wist werkelijk gewoon niet meer hoe ik moest ontspannen en sliep slecht ondanks dat ik moe was. Als iemand ‘boe’ riep liep ik al te janken, ik bevond me in een chronisch staat van PMS. Frustratie alom! Want strebertje als ik ben, had ik toch wel graag dat alles binnen no time weer op rolletjes zou lopen. Dit viel dus even vies tegen.
Mijn dagen vulden zich met het schrijven van artikelen, waar ik vaak veel te lang over deed waardoor het meer op vrijwilligerswerk begon te lijken. Verder schreef ik vrijwillig blogs en trachtte ik een vriendin te helpen met een nieuwe editie van een magazine. Ondertussen hopte ik, vergezeld van tassen was en boodschappen, tussen mijn huis en dat van mijn vriend. Om vervolgens in de weekenden, of wat daar van overbleef, richting camping af te reizen waar mijn vriend een caravan heeft. Wederom vergezeld van huisraad en laptop want alles moest doorgaan, waardoor ontspanning uiteindelijk toch weer inspanning werd. Ondertussen maakte ik me ook nog druk om wat privéomstandigheden die mijn directe familie aangaan. Het malen in mijn hoofd maakte overuren waardoor de inspiratie naar de achtergrond verdween. De tijd die ik voor mezelf had bedacht werd geheel opgeslokt zonder dat ik een stap verder leek te komen.

Ondertussen liep het coachingstraject niet echt lekker. Wanneer ik opdrachten dacht te hebben volbracht bleek na twee volzinnen van mijn coach het tegendeel waar en werd ik onverrichter zaken teruggestuurd. ,,We zijn nog niet tot de kern gekomen Monique’’, waren haar woorden die mij langzaamaan tot waanzin dreven. Tot overmaat van ramp ging de laatst geplande afspraak met mijn coach door omstandigheden ook nog eens niet door en het plannen van een nieuwe afspraak liet nogal op zich wachten. Ik voelde me alleen, in de war en in de steek gelaten. Ik was boos, gefrustreerd en verdrietig.

Hier zat ik dan, faliekant onderuit gegaan op mijn ‘succesvolle pad’. Maar één ding mocht ik niet doen, opgeven! De belofte die ik mezelf had gedaan galmde door mijn hoofd. ,,Niets meer doen waar je niet gelukkig van wordt Monique.’’ Ik herpakte mezelf en was bij machte om de uitglijder die ik had gemaakt te zien en ondanks dat ik geen benul had hoe ik verder moest stond ik weer op. Ik gaf mezelf een mentale schop onder mijn kont, de enige die mij in de weg zat was ik zelf en ik was ook de enige die daar iets aan kon doen.
Ik ga niet stranden, ik ga niet opgeven, ik zal mijn passie leven! Ik hoef niet in één keer alles te weten en niet alles hoeft in één keer te werken zolang ik maar niet opgeef en (hoe klein ook) stapjes vooruit maak.

Inmiddels staat er weer een afspraak met mijn coach gepland en ben ik vastberaden de kern te bereiken. Ik heb het voorrecht dat aankomende week te kunnen doen op vakantie in de Algarve.
Even met mezelf bezig zijn, geen ruis, enkel die van de zee.

 

About Monique Trijsburg

Monique Trijsburg
Schrijven is al jaren haar passie. Monique schrijft als freelancer onder meer voor het Noordhollands Dagblad, magazines, websites en blogs. Ze schrijft over mensen, activiteiten en gebeurtenissen die haar inspireren en intrigeren. Monique hoopt met haar woorden weer anderen te inspireren en daarmee de wereld telkens een beetje mooier te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top