Home / Algemeen / Fuck Blue Monday het wordt Een mooie dag!
Fuck Blue Monday het wordt Een mooie dag!

Fuck Blue Monday het wordt Een mooie dag!

Het was woensdagochtend 22 april 2015 toen mijn droom begon. Ik was net terug van een vroeg rondje hardlopen, een gewoonte die voor mij heerlijk werkt om met een leeg en stil hoofd de dag te beginnen. Een gewoonte die me veel ideeën brengt. Die woensdag was het geen idee, maar een vraag die door mijn hoofd spookte: Hoe kan het dat er zo veel mensen elke dag weer door worstelen en er niet in slagen hun omstandigheden te boven te komen? Elke dag als een struggle ervaren en weer geleefd worden? Zoveel mensen tegen een burn-out aanhangen? Hoe kan het dat er een dag bestaat die Blue Monday heet, en ontstaan uit een marketingstunt is geworden tot een selffulfilling prophecy? En dat terwijl er toch zoveel voorbeelden zijn van inspirerende mensen die ondanks tegenslag en alles wat ze is overkomen van hun leven een feest weten te maken?

Hoe kan het dat er een dag bestaat die Blue Monday heet, en ontstaan uit een marketingstunt is geworden tot een wereldwijde selffulfilling prophecy?

Terug van het hardlopen, onder de douche, kwam het idee: ik zou een evenement organiseren met de naam Fuck Blue Monday en ik zou al die inspirerende voorbeelden uitnodigen om hun verhaal te doen op Blue Monday 2016. En als maar zoveel mogelijk mensen dat zouden bijwonen dan zou het vanzelf goed komen met de wereld. Dat was woensdagochtend 22 april mijn droom.

Nog diezelfde ochtend claimde ik de domeinnaam fuckbluemonday.nl en begon mijn avontuur. De kwartjes vielen achter elkaar op hun plek. Ik wist welke sprekers er moesten komen, hoe het evenement er uit zou zien, en had gelijk al een aantal partijen in gedachten voor wie het interessant was om het samen mee te organiseren. Maar wat voor mij een idealistische droom was, was voor de partijen met wie ik dit samen moest gaan doen hun dagelijkse broodwinning of gewoon harde business. Sprekers kunnen hun dagen met gemak vullen met gratis presenteren voor goede doelen, en een locatie en catering bijvoorbeeld kostten de hoofdprijs. Door een professional het evenement te laten organiseren kon ik wellicht op de inkoop besparen, maar die professional komt ook niet voor niets in beweging. Dus was de conclusie: geen gratis evenement maar entree vragen. Maar om dat voor een redelijke prijs te organiseren had ik volume nodig… Bedrijven om dit samen mee te organiseren zag ik wel, maar die zagen niets in mijn ideeën en kansen. D-day naderde en er was nog niets concreet. Uiteindelijk draaide ik voortdurend in een cirkeltje en werd mijn droom bijna mijn eigen Blue Monday. A ha, zo werkt het dus… :-). Fuck Blue Monday was een doel op zichzelf geworden. Mijn oorspronkelijke gedachte was op de achtergrond geraakt en ik liep vast in mijn eigen gedachtenkronkels.

Mijn droom werd bijna mijn eigen Blue Monday. A ha, zo werkt dat dus…

En toen was het 13 november. De dag van de aanslagen in Parijs. De ‘morning after’ liep ik weer mijn hardlooprondje. En precies die ochtend liep ik letterlijk een oude jeugdvriend tegen het lijf die ooit in Parijs woonde en met wie ik ooit samen Koninginnedag vierde op de Nederlandse ambassade in Parijs. De dreigingen van de wereld kwamen opeens mijn persoonlijke wereld binnen en ik vroeg mij af wat ik kon en moest doen om dit te stoppen. Maar stoppen kon ik dit niet. Daarvoor was het te groot en toch nog te ver van mijn eigen veilige bedje. Dus zocht ik naar wat ik wel kon doen, op mijn eigen vierkante meter. En in één klap was mijn droom weer helder en duidelijk. Ik kan het terrorisme niet uit de wereld helpen maar ik kan wel mensen inspireren. Mensen een mooie dag bezorgen, hoop geven en misschien zelfs aanzetten om op hun beurt iets in beweging te zetten.

In één klap had ik mijn droom weer helder voor ogen

Vanaf dat moment kwam alles weer in beweging. Een (toevallige) lunch met vriend Jeroen Ogier opende nieuwe deuren, alles viel op zijn plek. Fuck Blue Monday, het zou ‘Een mooie dag’ worden! En dat wordt het. Dinsdag 31 mei wordt ‘Een mooie dag’. Met inspirerende sprekers, enthousiaste mee-makers, in een afgeladen theater. Ik weet het nu al: dromen komen uit! Droom jij met mij mee, ben je er bij 31 mei? En vooral, wie neem jij mee? Wie inspireer jij? Wie bezorg jij een mooie dag?

P.S. De line up van deze dag is echt geweldig: Jaap Bressers, Joseph Oubelkas, Herman Zondag, Steven Geldof en Mirjam Nagel in 1 event! Dit wil je niet missen, meld je hier (klik) aan!

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top