Home / Algemeen / Heb jij een Cees in je? Twee lessen die je kunt leren van Utopia
Heb jij een Cees in je? Twee lessen die je kunt leren van Utopia

Heb jij een Cees in je? Twee lessen die je kunt leren van Utopia

Zet 15 mensen in een loods op een afgesloten terrein en geef ze de kans om van de grond af aan hun eigen ideale wereld vorm te geven. Dat is naast het format van televisieprogramma Utopia een fascinerend experiment om te volgen. Want wat gebeurt er als je mensen die kans geeft? Grijpen ze die met beide handen aan of ziet die ideale wereld er uiteindelijk toch weer hetzelfde uit als de buitenwereld?

Sinds de start op 31 december 2013 is er veel gebeurd. Een kale loods met een kapotte tractor is inmiddels een prima onderkomen met een kleine veestapel en een verscheidenheid aan bewoners. Die samenstelling van die groep bewoners wisselt en elke bewoner brengt weer een nieuwe dynamiek mee. Zo ook Cees, een 61-jarige man die volgens zijn’Utopia paspoort’ondernemer is, maar eigenlijk een (vroege) pensionado die trots is op zijn levenservaring en wijsheid. Het is boeiend om te zien dat net zoals in het normale leven het beeld dat Cees van zichzelf heeft, en het plaatje wat de kijker van het tv-programma en de mede bewoners van Utopia te zien krijgen best wel verschillen…

Natuurlijk is het zo dat in een dagelijkse samenvatting van 30 minuten (uiteraard) de meest aansprekende fragmenten getoond worden. Karakters worden uitvergroot en kunnen best verschillen van hoe directe familie en vrienden een persoon kennen. Het gedrag van iemand komt uiteindelijk wel gewoon uit de persoon zelf, en wanneer je iemand lang genoeg volgt zijn er ook duidelijke patronen te herkennen. En Cees is dan echt wel een boeiend karakter en heerlijk mens.

Ego
Cees heeft een duidelijke mening over hoe dingen moeten lopen in een groep. Hiervoor hanteert hij duidelijke normen en waarden die op zich zelf heel waardevol zijn en absoluut bij kunnen dragen aan het succes van het experiment. Onhandig is het echter dat Cees zijn normen continu aan de medebewoners oplegt. Belerend wijst hij zijn mede bewoners op elke kruimel in de koelkast of vergeten schoonmaaktaak. Voor Cees heel logisch, hij is immers in de groep DE man met levenservaring die alle wijsheid in pacht heeft. De groep lijkt echter geen behoefte te hebben aan een vader die ze voortdurend op hun verantwoordelijkheden wijst. Voor de meeste bewoners is dat niet hun idee van de ideale samenleving. In plaats van elkaar aan te vullen leidt het dus tot een steeds grotere verwijdering tussen Cees en de andere bewoners. En die verwijdering is dan weer aanleiding tot manipulatie en je gelijk zoeken via anderen. Eigenlijk vreemd als je bedenkt dat iedereen uiteindelijk bij binnenkomst hetzelfde doel heeft: het creëren van de ideale samenleving met elkaar, juist anders dan in de ‘gewone’ wereld. Van 2 kanten staan ego’s in de weg en wordt vervallen in de gebruikelijke patronen. Weg blanco start, weg ideale samenleving.


les 1: zie de kansen

Heb jij ook een Cees in jouw omgeving? Een oudere collega die zijn wijsheid binnen de afdeling tot wet maakt? Hoe ga jij met hem om? Erger je je aan de voortdurende kritiek die hij op je heeft wanneer je je niet aan zijn regels houdt? En heb je daar ook gelijk in, omdat je na goed overleg met je collega’s tot de conclusie komt dat hij niet alleen jou maar echt iedereen op de huid zit?
Vraag je eens af of de manier waarop jouw Cees zijn boodschap verkondigt jou misschien afleidt van de inhoud. Zie je nog de waarde van zijn ideeën of mis je die gewoon volledig? Zou het kunnen? Geef jouw Cees de credits en misschien zie je dat hij minder op zijn strepen gaat staan omdat hij minder hard hoeft te schreeuwen om gehoord te worden.

les 2: zie de Cees in jezelf

Wanneer ben jij overtuigd van jouw gelijk en vind je dat anderen jouw wijze raad moeten volgen? Hoe presenteer je dat dan? En als je niet gehoord wordt, ga je dan steeds harder schreeuwen? Geef je anderen de kans om ook hun eigen inbreng te geven en lessen te leren? Ben je anderen aan het corrigeren of help je ze vanuit zichzelf tot nieuwe inzichten te komen?
Vraag je eens af wanneer jouw energie het meest succesvol besteed is. Werkt het echt effectief door iedereen voortdurend de les te lezen en te bekritiseren? Wordt er naar je geluisterd? En als ze niet luisteren, wat doe dat dan met jouw energie? Word je er niet moedeloos van? Zou het niet effectiever werken door dingen minder perfect te willen regelen en meer het gesprek te zoeken in plaats van de confrontatie? Als kritiek toch niet werkt scheelt het je in ieder geval een hoop stress. En misschien word je er ook nog wel gelukkiger van, ouwe zuurpruim 🙂

Test het eens en laat eens weten wat je ervaringen zijn! Is jouw ideale wereld niet langer een Utopia?

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top