Home / Persoonlijke groei / Hoe kies je een coach?
Hoe kies je een coach?

Hoe kies je een coach?

De naam coach wordt veel gebruikt door heel veel verschillende mensen met heel veel verschillende kwaliteiten. Het kiezen van een coach wordt er niet makkelijker door. Waar moet je op letten wanneer je een coach in wilt schakelen en hoe maak je de juiste keuze?

Waarom
Allereerst natuurlijk de vraag waarom je überhaupt een coach in zou moeten schakelen. Dat is eigenlijk heel eenvoudig: soms loop je vast. Je komt niet verder, of je merkt dat je meer in je hebt dan dat er uit komt. En de mensen die krachtig genoeg zijn, dat zijn de mensen die op dat moment hun ego opzij zetten en om hulp durven te vragen.
De meeste problemen worden namelijk niet opgelost in dezelfde context als waarin ze gecreëerd zijn. Laten we eerlijk zijn: als je vooraf wist dat er een betere strategie was om een bepaald doel te bereiken dan had je dat wel gedaan. Soms heb je dus iemand nodig die je van buiten jouw eigen context, visie en ideeën han helpen om tot andere inzichten te komen of gereedschappen aan kan reiken.

Waarvoor
Coaches zijn er op allerlei gebied. Ook al is het zo dat coaching in de kern altijd op hetzelfde neer komt, toch is het handig als je iemand hebt die thuis is in het specifieke gebied waar jouw uitdaging ligt. Een business coach is wellicht niet per sé de juiste persoon om je te helpen met afvallen. En een coach die je helpt met je personal branding zal waarschijnlijk ook niet de aangewezen persoon zijn om je tot nieuwe inzichten te brengen over je relatie. Zorg dus dat je voor jezelf helder hebt wat het is dat je met coaching wilt bereiken. Zelfs als dat gaat over het feit dat je eigenlijk niet eens weet wat je überhaupt in jouw leven wilt bereiken. Kies de coach die ervaren specialist is op het gebied waar jij verder wilt komen.

Methode
Coachen kan op enorm veel verschillende manieren. Om er maar een paar te noemen: RET, PC, NLP, fluisteren met paarden enz. Afkortingen die je waarschijnlijk niet eens heel veel zeggen. Vraag je af welke manier voor jou werkt. Heb je tijd nodig om dingen op een rustige manier te leren, of is dat juist jouw valkuil? Werkt een groep goed voor je of ben je vrijer 1:1? Leer je beter door te doen dan door er over te praten? Ben je zo ontzettend eigenwijs dat je een wel heel krachtige manier van coaching nodig hebt? Vragen die je niet te makkelijk moet beantwoorden en vooral juist wel heel eerlijk. De makkelijkste manier, degene die het dichtste bij je persoon ligt, is namelijk meestal het minst effectief. Een goede fysiotherapeut voelt soms ook (een beetje) oncomfortabel. En, weet je nog:

Kwalificaties
Kijk naar de kwalificaties van de coach die je op het oog hebt. Iedereen kan zich coach noemen maar er is echt wel een verschil in opleiding. Een coach die een schriftelijke cursus bij het LOI met 1 praktijkdag heeft gevolgd zal je op een ander niveau kunnen helpen dan een doctorandus in de psychologie. En ook dat is overigens geen garantie. Ook bij sommige psychologen kun je makkelijk een jaar volmaken zonder concrete resultaten. Vraag daarom naar referenties en lees de aanbevelingen op een website. Wie daar staan als referentie zegt soms al veel meer dan de inhoud van de aanbeveling.

Test
Uiteindelijk kun je er maar op één manier achter komen of een coach goed bij je past. Een goede website met wervende teksten en tevreden klanten kan iedereen (laten) maken. Maar wat ervaar je als je een coach ontmoet? Maak daarom een afspraak om kennis te maken en test je coach. Heeft hij een helder en duidelijk verhaal? Staat zijn oplossing vooraf al vast, of is hij kundig genoeg om je te helpen met wat je nodig hebt door af te wijken van een vast kunstje? Is het contact heel comfortabel, of weet de coach je te prikkelen en uit te dagen? Het je zelfs wat ongemakkelijk te maken en echt te raken? Gaat deze coach straks mee met jouw excuses en verhalen of stuurt hij jou bij? Vaart de coach op zijn eigen kracht, of vindt hij het nodig om andere coaches of methodes af te kraken? En vooral, laat hij persoonlijk een voorbeeld zien wat aansluit? Weet hij het alleen heel goed, of doet hij zelf ook wat hij vertelt? Wat zou bijvoorbeeld een rokende coach je kunnen leren over het afleren van ineffectieve gewoontes?

Kies
En hoe eng het misschien ook lijkt om een coach in te schakelen en te vertellen over al je imperfecties, ga! Stap niet in de valkuil om te zeggen dat je niet weet hoe je moet kiezen. Geen keuze maken is ook een keuze. Als je iets wilt veranderen in je resultaten zul je ook iets moeten veranderen in je acties. Hoeveel inkoppers moeten we nog opnoemen? Ga! Maak een afspraak en gun jezelf die stap vooruit!

Bonusvraag:
Wanneer je start met coaching is het belangrijk dat je helder hebt wanneer je tevreden bent. Op welk moment is jouw financiële investering in coaching (of beter gezegd in jezelf) het waard geweest? Wat moet het je opgeleverd hebben? Het antwoord op deze vraag zorgt voor focus op de oplossing zodat je sneller bij je doel komt. Bovendien voorkomt het dat je een coach voor het leven hebt omdat je nooit bij het punt komt waar jij zelf en onafhankelijk je eigen oplossingen kunt creëren.

Heb jij nog andere suggesties? Deel ze hieronder als commentaar op deze blog!

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

2 comments

  1. Met een coach is het net zo als met een fysio, als je niet binnen drie keer resultaat hebt, adviseer ik je te stoppen en verder te gaan met een ander. Wees altijd critisch.

     
  2. Helemaal eens Roy (en Miriam)!
    Het lastige is natuurlijk dat je een klik wilt hebben met een coach, want je wilt dat die coach je uitdaagt. En net die ‘klik’ zit dan in de weg. Dus eigenlijk wil je eerder vertrouwen in je coach dan die klik.
    Andersom geldt dat trouwens ook voor de coach!

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top