Home / Leiderschap / Hoe snel ben jij afgeleid van je doel?
Hoe snel ben jij afgeleid van je doel?

Hoe snel ben jij afgeleid van je doel?

Slaaf zijn van de tijd en meester worden in focus!

De eerste 4 weken van 2015 zijn alweer voorbij. Voor mij zijn ze voorbij gevlogen, hoe is dat voor jou? Als ik dan bekijk wat ik heb bereikt, dan ben ik absoluut tevreden. En toch knaagt er iets en ben ik niet tevreden over hoe ik mijn tijd heb ingedeeld, ik had er nog (veel) meer uit kunnen halen.

Hoe is dat voor jou? Ben jij tevreden met wat je afgelopen maand allemaal wel of niet hebt gedaan? Was er genoeg focus? Heb je precies gedaan wat nodig was en met het gewenste resultaat?

focus-squareAls je dat gelukt is dan feliciteer ik je! Echt, je bent een kanjer. Ik weet ook dat er met mij vast mensen zijn die de focus niet helemaal te pakken hadden en niet helemaal tevreden zijn over wat ze afgelopen maand hebben gedaan en bereikt. Waar zit ‘m dat nu in? Waarom doen we niet wat we moeten doen en zijn we niet tevreden met wat we hebben gedaan? Waarom laten we ons afleiden? Waarom zijn we een slaaf van de tijd en vergeten we focus aan te brengen? Weet jij het?

Kun jij in een lijstje benoemen wat jou afleidt van waar het echt over gaat? Waarom je wel achter je laptop zit, maar je laat afleiden door Facebook, het nieuws, LinkedIn en Twitter?

Onderneem de volgende stappen:

  • Bepaal je doel: Bepaal wat je wilt bereiken. Dit kan zowel een zakelijk als privé doel zijn.
  • Focus: Breng zoveel mogelijk focus aan, hoe minder doelen parallel hoe waarschijnlijker het is dat je je doelstelling ook haalt.
  • Maak voor ieder doel een SMART plan: Maak je doel specifiek, meetbaar, bereikbaar, realistisch en bepaal wanneer je je doel bereikt wilt hebben.
  • Plan je activiteiten: Plan de activiteiten, liefst in de ochtend dan ben je het scherpst, heb je de meeste energie.
  • Wees tevreden: Ben tevreden als je de geplande activiteit hebt uitgevoerd. Gun jezelf een schouderklopje. Kijk niet naar voren, kijk in het nu en je hebt gedaan wat je wilde doen dus ben tevreden!
  • Vier je resultaten: Wanneer je je doel, of je subdoel, hebt gehaald vier je het resultaat. Koop iets wat je lekker vindt, ga uit eten, verwen jezelf met een bioscoop bezoek, alles mag. Deel het resultaat met je collega’‘s , familie en/of vrienden en je zult nog blijer worden.

Nu ben je klaar om aan je volgende doel te werken. Doe het op dezelfde manier en je zult zien dat je steeds sneller resultaten haalt, meer focus hebt en de belangrijke werkzaamheden gewoon doet.

 

About Anneke Lubbers

Anneke Lubbers
Enthousiast trainer en projectmanager, helpt managers en projectmanagers hun gereedschapskist te vullen met tools om hun leven te versimpelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top