Home / Algemeen / Lessen van Kevin Spacey
Lessen van Kevin Spacey

Lessen van Kevin Spacey

Als doorgewinterde en ervaren acteur geeft Kevin Spacey met regelmaat workshops aan acteurs en actrices (in spe). Tijdens zo’n workshop haalt hij twee belangrijke lessen aan die niet alleen van toepassing zijn voor acteren. Ook als je op andere manieren succesvol wilt zijn komen deze lessen van pas:

Het is de combinatie
Spacey beschrijft dat een goed uitvoering altijd gaat om twee zaken. Het doen vanuit je gevoel, je persoonlijke levenservaringen en drijfveren zijn net zo belangrijk als een perfecte technische uitvoering. Alleen de combinatie van de twee zorgt dat je een resultaat neerzet wat mensen raakt.

Stand up
Tot slot laat Spacey zien dat je alleen succesvol kunt zijn als je je volledig durft te laten zien. Als acteur moet je je aan je publiek laten zien. Je moet durven staan voor de keuze die je gemaakt hebt om acteur te zijn. Jezelf laten zien hoort daar bij.
Maar geldt dat niet voor heel veel situaties? Moet je als leidinggevende ook niet het lef hebben om alles van jezelf te laten zien om resultaten te creëren? Of als ouder, collega, enz. Als je werkelijk van betekenis wilt zijn in jouw wereld: sta voor wie je bent!

Bekijk hier een korte video van een workshop van Kevin Spacey waar deze lessen terug komen:

Acting Workshop with Kevin Spacey : Improvisation from Doha Film Institute on Vimeo.

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top