Home / Persoonlijke groei / Mijn eerste stap naar succes
Mijn eerste stap naar succes

Mijn eerste stap naar succes

Het spookte al een tijd door mijn hoofd, ontslag nemen. Elke keer wanneer ik er aan dacht kon ik een glimlach op mijn gezicht en een heus vreugdedansje in mijn gedachte niet onderdrukken.
Een lang verhaal kort: mijn baan betaalde mijn vaste lasten maar slokte mijn energie op omdat ik er geen plezier aan beleefde. Aan mijn collega’s lag het niet, en aan de mensen die ik er ontmoette al evenmin maar de werkzaamheden en werktijden sloten niet aan bij mijn wensen en capaciteiten en putten mij stukje bij beetje uit. Alles wat ik hier lange tijd aan deed was zeuren, mezelf ellendig voelen en en passant mijn omgeving hiervan deelgenoot maken.

Ik was niet blij en mijn omgeving was niet blij (met mij!) en ik voelde dat ik langzaam ten onder ging terwijl ik voor mijn gevoel juist iedereen een plezier probeerde te doen. Uiteraard deed ik niemand een plezier met zelf niet gelukkig zijn. Wees eerlijk, wie wil er nou gezelschap van iemand die met enige regelmaat alleen maar bezig is met haar ‘ongelukkige omstandigheden’?

Het stemmetje
Je kent allemaal dat stemmetje in je hoofd dat heel goed weet wat wel en niet goed voor je is. Nou dat stemmetje wist ik , tot voor kort, telkens op geraffineerde wijze het zwijgen op te leggen. Maar toen ik op een werkavond bijna letterlijk in huilen uit wilde barsten omdat ik niet meer kon en niet meer wilde hoorde ik hem weer. Waar ben jij nou helemaal mee bezig? En toen was er het besef, toen, op die avond besloot ik te luisteren naar mezelf. Op die avond koos ik ervoor de weg terug te vinden naar mijn geluk daar waar ik ergens een verkeerde afslag had genomen. Ik zou niet langer de verantwoordelijkheid van mijn geluk uit handen geven, ik was vastbesloten ontslag te nemen.

mold your career

De argumenten van mijn omgeving liepen uiteen wanneer ik in gesprekken aangaf hoe ik me voelde en wat ik wenste te doen. Alle reacties (positief en negatief) heb ik in liefde, ter kennisgeving aangenomen ervan uitgaande dat een ieder het beste met mij voor heeft en reageert vanuit zorg.

Mijn besluit stond vast, hoe kon mijn beslissing verkeerd zijn als het zo goed voelde?
Ik voelde me als Huntelaar in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Mexico. Ik was een speler in het veld, ik koos ervoor verantwoordelijkheid te nemen, invloed te hebben en niet vanaf de zijlijn commentaar te geven.

Vergezeld door een gezonde dosis angst en zenuwen stapte ik op maandagochtend het kantoor van mijn baas binnen. ,,Heb je even voor mij?’’, zei ik met een licht bevende stem en blosjes op mijn wangen. Een half uur later stapte ik met een glimlach het gebouw weer uit. Dezelfde blosjes nog altijd op mijn wangen maar nu kilo’s lichter en een overwinning rijker. Ik had de moed gehad te schieten, mijn eerste stap was gezet.

 

About Monique Trijsburg

Monique Trijsburg
Schrijven is al jaren haar passie. Monique schrijft als freelancer onder meer voor het Noordhollands Dagblad, magazines, websites en blogs. Ze schrijft over mensen, activiteiten en gebeurtenissen die haar inspireren en intrigeren. Monique hoopt met haar woorden weer anderen te inspireren en daarmee de wereld telkens een beetje mooier te maken.

2 comments

 1. Lieve Monique,

  Trots op jou!!!

  Weer een stap opweg om nog meer dromen waar te maken. Ik ben blij dat ik onderdeel mag maken van je leven. Dat er nog maar veel mooie momenten mogen volgen.

  Dikke kus Jet

   
 2. Hoi Monique,

  Voelt het nog steeds goed?
  Vorig jaar maart heb ik de stap ook genomen en sindsdien straal ik bijna voortdurend.
  Inmiddels is afgelopen november mijn eerste boek ‘Cupcakes en een koffer’ verschenen en verschijnt 24 september mijn tweede boek ‘Tango met een knal’ en ik herschrijf momenteel mijn derde boek ‘Geknipt voor haar. Ik trapppel van ongeduld om aan mijn vierde boek te kunnen beginnen. Mijn blogs verzamel ik in gratis via mijn website te downloaden eBooks. Ik wens dat je minstens net zo veel geniet van je nieuwe carrière als ik. Veel succes.

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top