Home / Leiderschap / Mijn werkelijkheid
Mijn werkelijkheid

Mijn werkelijkheid

Via deze blog geef ik je een glimp van mijn bestaan en mijn pad naar succes. Laat ik beginnen met te zeggen dat mijn pad naar succes eigenlijk op zichzelf al een succes is. Nu hoor ik sommige mensen denken: ,,Jij bent zeker van je zaak.’’ Maar ik kan je vertellen, de reis is net zo belangrijk als de bestemming zelf. En ik ga zelfs nog een stapje verder door te zeggen dat er helemaal geen bestemming is. Het leven is een reis, niets meer en niets minder, punt. Een reis waarin je zelf je eigen werkelijkheid creëert.

Ik probeer het maximale uit mijn weg te halen. Ik geniet van het pad dat ik volg en zie het als een ontdekkingsreis. Ik leer ik van alles wat ik tegenkom en van wat ik in mijn omgeving krijg aangereikt.

Zo kreeg ik onlangs van mijn lieve zusje een boek toegestuurd, 400 brieven van mijn moeder, getiteld. De schrijver is een zeer moedige jongeman, zijn naam is Joseph Oubelkas. Als er iemand is die zijn eigen werkelijkheid gecreëerd heeft dan is hij het wel. Wat een voorbeeld!

Via een kennis heb ik een jaar of twee geleden een keer een lezing van hem bijgewoond, dit was op zichzelf al enorm inspirerend. Joseph heeft charisma, humor en een soort kracht die tegelijkertijd ook kwetsbaar is. De zaal, inclusief ik zelf, hing aan zijn lippen.
Na de lezing was ik vastbesloten zijn boek te kopen maar de rij aan zijn signeertafel was zo lang dat ik besloot hem later zelf wel te kopen. Om de één of andere reden heb ik het boek nooit meer zelf gekocht, al was ik hem nooit vergeten. Het boek dat ik al tijden wilde lezen kwam nu op het perfecte moment.

LeiderschapJoseph komt onschuldig vast te zitten in de gevangenis in Marokko. Hij komt daar werkelijk in een nachtmerrie terecht. Maar in een heuse hel op aarde weet Joseph zijn eigen werkelijkheid binnen de gevangenismuren te creëren. Het dunne lijntje met de buitenwereld (vrienden, familie, kennissen en vooral de vele brieven van zijn moeder) helpen hem daarbij. De ontberingen die hij heeft moeten doorstaan zijn afschuwelijk maar hij doet het in stijl. Zijn medemenselijkheid, vertrouwen, liefde, compassie, moed, doorzettingsvermogen en daadkracht zijn onverwoestbaar en bewonderenswaardig. Dit alles heeft een immense invloed op zijn omgeving. Hij inspireert, hij is een leider. Joseph heeft een steen in een rivier op aarde verlegd, het water loopt er nooit meer hetzelfde als voorheen.

Dank Joseph voor jouw verhaal, je hebt mij geïnspireerd om mijn werkelijkheid te creëren en belangrijker nog om nooit op te geven.

 

About Monique Trijsburg

Monique Trijsburg
Schrijven is al jaren haar passie. Monique schrijft als freelancer onder meer voor het Noordhollands Dagblad, magazines, websites en blogs. Ze schrijft over mensen, activiteiten en gebeurtenissen die haar inspireren en intrigeren. Monique hoopt met haar woorden weer anderen te inspireren en daarmee de wereld telkens een beetje mooier te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top