Home / Reviews / Essence basistraining

Essence basistraining

Daniela Brenko was deelnemer aan de Essence basistraining en sprak in september 2014 met SuccessGeneration over haar ervaringen.

Wat was voor jou de aanleiding om een training te gaan doen?
Ik was eigenlijk niet op zoek naar een training of iets anders. Een goede vriend van me merkte op dat ik niet gelukkig was en dat klopte. Op dat moment voelde ik me ellendig omdat ik heel erg bezig was met het feit dat ik geen relatie, geen werk en gezin had. Voor mij waren dat omstandigheden waardoor ik niet gelukkig kon zijn. Ik richtte me volledig op de aspecten in mijn leven die voor mij een negatieve ervaring waren, in plaats van te kijken naar de positieve kanten en alle kansen. Ik liet het leven beslissen en mijn stemming bepalen. Ik wachtte voortdurende op externe dingen zoals een baan of partner om me gelukkig te maken.

Waarom koos je voor Essence trainingen?
Eigenlijk heb ik niet gekozen voor de training of de organisatie. Ik ben afgegaan op de aanbeveling van een goede vriend die al eerder de Essence training had gedaan. Ik heb mij laten leiden door het vertrouwen wat ik in die persoon had en heb mij gewoon aangemeld.

Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?
De belangrijkste uitkomst van de training is voor mij geweest dat mijn geluk niet afhangt van mijn omstandigheden. Nog steeds ziet niet elk gebied in mijn leven er altijd uit zoals ik het wil hebben. Ik ben nu echter in staat om gelukkig te zijn en te genieten van alles wat er wel is. Daardoor leef ik mijn leven op een veel gelukkiger manier.

Wat ervaar je in de praktijk als uitkomst van de training?
Ik ben veel gelukkiger omdat ik mijn stemming niet af laat hangen van mijn omstandigheden. Ik geniet van de oplossingen die er zijn in plaats van mij te ergeren aan de dingen die niet zijn zoals ik ze wil hebben.
In de samenwerking met anderen heb ik geleerd om meer los te laten, en andere mensen energie en kansen te geven. Ik wilde altijd graag controle hebben over alles wat er gebeurt maar ervaar nu dat ik meer kan bereiken door dingen minder strikt te organiseren en meer de vrije loop te laten gaan.

Marieke was deelnemer aan de Essence basistraining, lees hier haar review:

Wat deed je besluiten een training te volgen?
Eigenlijk was dat vooral nieuwsgierigheid. Ik ken een paar mensen die de training volgde en had van hen begrepen dat de training heel impactvol is. Ik was ontzettend benieuwd hoe ik zoiets zelf zou ‘doorstaan’. Daarbij liep ik al flink wat jaren tegen dezelfde problemen op waar ik maar niet verder mee kwam. Het leek me het risico van het proberen waard.

Waarom viel de keuze op de Essence organisatie?
Omdat ik de indruk had dat het bij Essence meer gaat om het ‘doen’ dan om het praten. Ik had geen zin in ellenlange praatsessies, actie sprak mij veel meer aan. Natuurlijk vond ik het best spannend, maar ik dacht ook: het ergste wat er kan gebeuren is dat het tegenvalt, en dan kan ik altijd opstappen. Maar het viel allesbehalve tegen!

Wat is voor jou het belangrijkste dat je uit de training haalde?
Ik heb heel erg veel uit de training gehaald. Het belangrijkste is het inzicht dat ik de keuze heb hoe ik in het leven sta. Je kunt verstrikt raken in allerlei grote of kleine negatieve gedachten,of je laten meeslepen in middelmatigheid, of je kunt kiezen om het beste uit jezelf te halen. Die keuze kan ik maken, ongeacht de omstandigheden. Het klinkt misschien simpel, maar bij Essence werd alles voor mij zo helder en duidelijk, dat ik er echt niet meer omheen kan. No excuses!

Wat zijn de resultaten in je leven als gevolg van de training?
Je zou denken dat ik na Essence allerlei wilde keuzes heb gemaakt, om alles uit het leven te maken. Maar dat is absoluut niet zo. Wat is veranderd is veel kostbaarder: het geloof in mijzelf is gegroeid en de relaties die ik heb met alle mensen om mij heen zijn veel liefdevoller en leuker geworden. Omdat Essence echt de kern raakt, werkt het op alle vlakken in mijn leven door: in mijn rol als moeder, als partner, als vriendin en in mijn werk als ondernemer. Dat komt dus allemaal omdat ik nu veel beter in staat ben om het beste uit mezelf te halen.

 

Comments are closed.

Scroll To Top