Home / Reviews / Open Circles

Open Circles

Wat hebben de trainingen bij Open Circles mij gebracht?

In juni 2012 ben ik gestart met mijn bedrijf BudgetCoachNieuwegein. Ik heb me aangesloten bij een franchiseorganisatie, heb een advertentie geplaatst in het plaatselijke huis-aan-huis blad, folders en visitekaartjes neergelegd waar dat was toegestaan en vrienden en bekenden gevraagd om mijn bedrijf onder de aandacht te brengen van hun netwerk. Een website was niet nodig volgens de franchiseorganisatie!

Aanleiding
Mijn redelijk afwachtende houding had tot resultaat dat er helemaal niets gebeurde! Dit vertelde ik aan de eigenaresse van mijn sportschool. Zij is succesvol als ondernemer en vertelde diverse trainingen en seminars bij Open Circles te hebben gevolgd. Ik heb me toen direct aangemeld voor de Business Bootcamp van Open Circles op 6 en 7 oktober 2012. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar de training was gratis, alleen voor de consumpties en de lunch werd € 47,00 in rekening gebracht.

Beleving
Op 6 oktober werd ik samen met ongeveer 1000 andere deelnemers enthousiast begroet door een team vrijwilligers van Open Circles die twee dagen lang klaar stonden om vragen te beantwoorden en de dagen goed te laten verlopen. Het was zeer enerverend om de presentatie van Nisandeh Neta op het podium te volgen. In rap tempo informeerde hij ons hoe we succesvol kunnen worden als we de stappen volgen van het MG-SPI systeem, wat staat voor Mindset, Goals, Strategies, Plan en Implementation. Elk onderdeel van dit systeem werd tijdens de eerste dag verder uitgediept aan de hand van voorbeelden. Door de opdrachten tussendoor bleef je scherp en de inzichten werden gedeeld in een groepje om op die manier van elkaar te leren.

Mijn grootste inzicht van de eerste dag was dat ik er 100% voor moet gaan, dus met al mijn energie en doelgericht.

Op 7 oktober werd uitgebreid gesproken over de redenen om een bedrijf te beginnen, je visie en je passie en hoe je met het volgen van je passie inkomen kunt genereren.
Veel aandacht werd ook besteed aan marketing en het gebruik van social media. Mijn grootste inzicht van de tweede dag was, dat je social media moet inzetten om je netwerk te vergroten en daarmee je kans om klanten naar je toe te trekken.

Acties na deze eerste training
• Lid geworden van de LinkedIn groep van de Business Bootcamp
• Veel deelnemers uitgenodigd om toe te treden tot mijn LinkedIn netwerk
• Actief gaan deelnemen aan discussies in al mijn LinkedIn groepen
• Bedrijfspagina gemaakt op Facebook.
• Groot aantal bedrijfspagina’s van anderen op Facebook geliked
• Mijn eerste blog geschreven in een snel aangemaakte WordPress account
• Opdracht gegeven voor het bouwen van een website

open circlesWanneer je hebt deelgenomen aan een Business Bootcamp, ontvang je wekelijks een inspirerende mail met tips en een uitnodiging hierop te reageren.
Door een commentaar te schrijven over wat financiële vrijheid voor mij betekent heb ik kunnen deelnemen aan de seminar Financial IQ in november 2012. Daarna volgde ik de Social Media Secrets in december 2012, de Business Bootcamps in januari, mei en oktober 2013, de Elements of Success in juni 2013, Leef Lekker! in juli 2013 en het Networking Intensive Seminar in januari 2014. Door actieve bijdrage aan de blogs heb ik mijn deelname aan verschillende trainingen verdiend. De kosten bleven daardoor beperkt. Mijn inzet was groot om zoveel mogelijk te leren en met zoveel mogelijk mensen in contact te komen. Het was elke keer weer een feest om erbij te zijn!

Vervolgacties na het volgen van een aantal trainingen
• In 2013 twee trainingen gevolgd bij Aramik Garabidian, waarbij ik veel geleerd heb over het vergroten van mijn zichtbaarheid en implementatie
• In 2014 een training gevolgd Mariëlle Meijer, waarbij ik veel geleerd heb over implementatie en planmatig werken
• Beide trainers hebben een groot aantal trainingen bij Open Circles gevolgd
• Vanaf mei 2013 heb ik een website met de mogelijkheid je aan te melden voor mijn mailinglist
• Ik publiceer elke 14 dagen een blog, die gedeeld wordt met de mensen die zich aangemeld hebben voor mijn mailinglist, LinkedIn, Facebook en Twitter.
• Vanaf oktober 2013 neem ik deel aan netwerkbijeenkomsten in mijn regio

Resultaten van alle trainingen
• Ik ben beter zichtbaar op internet, en wordt dus vaker gevonden
• Mijn netwerk op LinkedIn, Facebook en Twitter is enorm gegroeid
• De mailinglist groeit, zodat meer mensen mij leren kennen
• Met de publicatie van blogs bouw ik vertrouwen op
• Er is een groei in de interactie op mijn bedrijfspagina op Facebook
• Het aantal informatieverzoeken van potentiele klanten neemt toe
• Het aantal klanten dat zich aanmeldt voor budgetcoaching stijgt

Deze review werd geschreven door Tineke van den Tillaart, deelneemster aan diverse trainingen van Open Circles. Met informatie over Tineke vind je op de website van haar onderneming. Je vindt Tineke ook op Twitter: @TinekeTillaart

Heb jij ook ervaringen met de programma’s van Open Circles? Deel ze met de bezoekers van SuccessGeneration met een comment op deze review!

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top