Home / Algemeen / Voor ik dood ga, wil ik….
Voor ik dood ga, wil ik….

Voor ik dood ga, wil ik….

Meer dan twintig jaar zijn we vriendinnen. De vader van Paula is ongeneeslijk ziek, die van mij is me onlangs ontvallen wanneer we de bibliotheek in onze geboortestad Den Helder uitlopen vorig jaar september. We kletsen na over de TEDxSalon die we zojuist hebben bijgewoond en kijken uit op een bouwmuur in de winkelstraat. Onze ogen ontmoeten elkaar en zonder woorden weten we wat ons te doen staat.

Plan
Het verhaal van Candy Chang maakte iets in ons wakker. We herkennen het verhaal van Chang die zojuist, via een TED-talk, tegen ons sprak. Chang vertelt in haar talk “Before I die, I want to..” over haar dromen. Het verlies van een dierbare zette haar ertoe aan om haar dromen waar te maken. Zij ontwikkelde een plan waarbij wanden en muren in openbare ruimtes worden omgetoverd tot een plek om te dromen en geeft hiermee kleur aan de wereld.

IMG_1154-768x512 2

De bouwmuur in de winkelstraat in onze geboortestad werd de plek voor een groot krijtbord waar inwoners en bezoekers van de stad hun dromen en verlangens op kunnen schrijven.
Bewustwording creëren en zo de wereld een klein stukje mooier maken, dat is voor mijn vriendin Paula en mij de reden geweest om aan dit project te beginnen. Want iedereen heeft dromen maar maak je ze ook waar? Wat doe jij in het dagelijks leven met jouw dromen? Sta je er bij stil en maak je plannen concreet of blijf je dromen? Haal je eruit wat erin zit of neem je met te weinig genoegen?

Messi
Inmiddels staat het bord sinds woensdag 21 december in de Beatrixstraat in Den Helder en er zijn al heel veel mooie dromen opgeschreven. Zoals: Een wereldreis maken, Messi ontmoeten, een schip ontwerpen en bouwen, elkaar respecteren, uit je comfortzone stappen of je vriendinnetje om verkering vragen.

TED gelooft in de kracht van ideeën als basis voor verandering en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde non-profit organisatie met als doel het verspreiden van ideeën via inspirerende presentaties. De beroemde TED-talks worden inmiddels overal ter wereld gegeven. Op maandag 13 februari is er een groot TEDx-Event in De Kampanje in Den Helder. TEDx DenHelder inspireert mensen om zelf ideeën te delen en actie te ondernemen. Een beleving van ochtend tot avond waarin nationale en internationale sprekers van zich laten horen op het gebied van Technologie, Entertainment en Design, het programma wordt verder aangevuld met de meest uiteenlopende, interessante thema’s.

Inspiratie boost
Ook onze toekomstmuur zal tijdens de pauzes te zien zijn in de Stadshal van het gebouw, die is omgetoverd tot één grote onvergetelijk beleving. Neem eens een kijkje op de website en denk na over hoe jouw heden en toekomst eruit zien.
Wie toe is aan een inspiratie boost en zich omver wil laten blazen door enthousiaste sprekers kan dit event bijwonen. Klik hier voor meer informatie en kaarten.

 

About Monique Trijsburg

Monique Trijsburg
Schrijven is al jaren haar passie. Monique schrijft als freelancer onder meer voor het Noordhollands Dagblad, magazines, websites en blogs. Ze schrijft over mensen, activiteiten en gebeurtenissen die haar inspireren en intrigeren. Monique hoopt met haar woorden weer anderen te inspireren en daarmee de wereld telkens een beetje mooier te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top