Home / Algemeen / Waar haal je de energie vandaan?
Waar haal je de energie vandaan?

Waar haal je de energie vandaan?

Spring jij elke ochtend moeiteloos en barstend van de energie je bed uit, nog voordat de wekker gaat?

Daar gaat het boek over dat ik onlangs kreeg toegezonden van Partick Davidson, èèn van de auteurs van ‘Waar haal je de energie vandaan?

Het leek er heel even op dat het boek op de stapel ‘nog te lezen’ op mijn nachtkastje zou belanden, maar de titel en layout waren uitnodigend genoeg om ook de inhoud een snelle blik te gunnen. En ook die maakt nieuwsgierig. Duidelijke inhoud, makkelijk leesbaar door korte tekstblokken, en moderne (energieke) illustraties.

Waar-haal-je-de-energie-vandaan-300x150

Auteurs Hans van der Loo en Patrick Davidson draaien er niet echt om heen: een groot deel van je energie wordt bepaald door de dingen die je doet. Dingen die je energie kosten, of juist opleveren. Het grootste deel van het boek gaat dan ook in op de energiebronnen die je op dat gebied kunt aanboren: positiviteit, aandacht, ambitie, bevlogenheid en verbinding.

De bronnen worden 1 voor 1 op een heldere manier doorgenomen in aparte hoofdstukken. Aan de hand van voorbeelden wordt uitleg en context gegeven, en aan de hand van vragenlijsten wordt je geholpen om uit te vinden waar jouw energiebron (verstopt) zit en hoe je die aan kunt boren. De vragenlijsten zijn dwars door de hoofdstukken verspreid en dit is soms irritant omdat daarmee je leesritme onderbroken wordt. Aan de andere kant wordt je wel direct aan het werk gezet met wat je op dat moment aan het lezen bent.

De vlotte schrijfstijl, moderne opmaak, en afwisseling tussen theorie, opdracht en voorbeelden maken het een toegankelijk boek voor een breed publiek zonder niveau te verliezen.

En of het werkt? In de periode dat ik het boek aan het lezen was kon ik dat aan den lijve ondervinden. Mijn energiepijl was door omstandigheden behoorlijk laag, maar werd sterk beïnvloed door de onderwerpen in mijn agenda. Bij toeval de praktijk bij de theorie uit het boek. Het had zo maar èèn van de voorbeelden uit het boek kunnen zijn. Ik heb het voor je samengevat in deze korte video:

 

About Roy van den Anker

Roy van den Anker
Getrouwd, vader, managing partner bij Success Generation, komt regelmatig zijn grenzen tegen en deelt de gereedschappen om die te verleggen. Motto: have fun & make waves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top